Vit chokladtryffel

De här blir väldigt goda och väldigt mäktiga. Det räcker med en tryffel för att få en härlig smakupplevelse.

Vit chokladtryffel, cirka 15 stycken

Ingredienser
½ dl vispgrädde
50 gram smör
½ dl mascarpone
150 gram vit choklad
1 dl florsocker
ytterligare 150 gram vit choklad

Gör så här
Koka upp grädde, smör och mascarpone i en liten kastrull. Rör ner 150 gram choklad och florsocker. Häll upp smeten i en skål och låt svalna. Sätt in i kylskåpet i minst 2 timmar.
Ta smeten med en sked och rulla mellan händerna till jämna bollar. Ställ dem att torka i rumstemperatur i cirka 1 timme.
Smält 150 gram choklad i vattenbad, låt svalna och rör om ordentligt. Doppa bollarna i chokladen med hjälp av en gaffel eller tandpetare. Se till att de täcks helt med choklad. Låt dem rinna av och lägg upp dem på bakplåtspapper.
Låt tryfflarna stelna och lägg dem sedan i en burk med lock. Förvara i kylskåp.

Receptet kommer från Julgodis - För små och stora sockerbagare av Johanna Westman.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0