Kolapraliner med espressosmak
Kolapraliner med espressosmak, cirka 20 stycken
Ingredienser
1 ½ dl vispgrädde
½ dl strösocker
½ dl ljus sirap
½ dl krossade espressobönor
cirka 150 gram mörk choklad
chokladbönor
cirka 20 små folieformar
Gör så här
Koka upp grädde, socker och sirap i en tjockbottnad kastrull. Låt koka till en tjock kolakräm. Låt svalna.
Bryt under tiden chokladen i mindre bitar och smält i vattenbad. Pensla insidan av formarna med den smälta chokladen. Ställ formarna kallt så att chokladen stelnar och pensla sedan ytterligare en gång. Ställ dem kallt. Chokladen som är kvar ska användas till locket.
Blanda ner de krossade espressobönorna i den kalla kolakrämen. Fyll formarna till drygt hälften med kolakräm.
Smält eller värm chokladen på nytt. Spritsa ett lock på varje pralin eller använd sked och bred ut lite choklad som lock. Dekorera med chokladbönor och låt stelna i kyl.
Receptet kommer från Vinterns söta av Lisa Eisenman Frisk och Monica Eisenman.