Julbröd med fikon och solrosfrön
Ett riktigt saftigt och gott bröd med med fyllning av fikon och solrosfrön. Förra året blev detta en klar favorit hos släkten.
Julbröd med fikon och solrosfrön, 2 stycken
Ingredienser
7 dl vetemjöl
3 dl grahamsmjöl
3 dl grovt rågmjöl
1½ dl solrosfrön
1 dl hasselnötter eller mandel
1 msk stött hel anis
1½ tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
2 tsk salt
1 l filmjölk
2 dl mörk sirap
1 dl russin
150 g torkade fikon
Gör så här
Sätt ugnen på 175°. Blanda de torra ingredienserna, ta 1 dl av solrosfröna (spara resten för att strö över), rör i fil och sirap. Strimla fikonen och rör ner i degen, tillsätt russinen. Smörj och mjöla 2 bakformar (1 ½ l) häll smeten i formarna. Strö på rågmjöl och resten av solrosfröna. Grädda mitt i ugnen ca 1 timme och 15 minuter.
Kommentarer
Trackback