Rödbetssallad
För den som oftast köper det mesta färdigt till julbordet kanske det känns lite väl tidigt att redan i början av november läsa om diverse maträtter till julafton men alla vi andra (vi är många hoppas jag) som vill laga det mesta själv börjar kanske se sig om i receptdjungeln och leta rätt på sina favoriter, något som Julegott gärna hjälper till med!
Förra året valde vi att göra en hemgjord rödbetssallad, hemgjord i den mening att vi köpte färdiga rödbetor på burk men gjorde egen kräm till den. Så underbart god den blev!
Rödbetssallad
Ingredienser
1 burk (560 g) hela rödbetor
1 dl majonnäs
1 dl lätt crème fraiche
1 msk fransk senap
1 msk brun farin
3 krm salt
1 krm nymalen svartpeppar
Gör så här
Låt rödbetorna rinna av, skär dem därefter i tunna stavar. Blanda majonnäs med crème fraiche, senap och farin. Lägg ner rödbetorna. Smaka av med salt och peppar. Låt stå kallt fram till servering.

I år planerar vi att även koka rödbetorna själva - vi har redan hittat ett par olika recept här och där. Bilder och recept på resultatet återkommer vi med lite nämare jul...
Förra året valde vi att göra en hemgjord rödbetssallad, hemgjord i den mening att vi köpte färdiga rödbetor på burk men gjorde egen kräm till den. Så underbart god den blev!
Rödbetssallad
Ingredienser
1 burk (560 g) hela rödbetor
1 dl majonnäs
1 dl lätt crème fraiche
1 msk fransk senap
1 msk brun farin
3 krm salt
1 krm nymalen svartpeppar
Gör så här
Låt rödbetorna rinna av, skär dem därefter i tunna stavar. Blanda majonnäs med crème fraiche, senap och farin. Lägg ner rödbetorna. Smaka av med salt och peppar. Låt stå kallt fram till servering.

I år planerar vi att även koka rödbetorna själva - vi har redan hittat ett par olika recept här och där. Bilder och recept på resultatet återkommer vi med lite nämare jul...
Kommentarer
Trackback