Pepparnötter

Favoritreceptet på pepparnötter kommer här. Vi glömde ärligt talat bort att baka dem förra året så då kanske vi får lov att göra dubbel sats i år? Tyvärr har jag därför ingen bild att visa.
Det är tacksamt att förvara dem; lägg dem i frysen tills dess att de ska ätas så håller de sig knaprigt goda.

Pepparnötter, 28 stycken

Ingredienser
100-125 gram smör
1 dl socker
½ msk sirap
½ ägg
1 tsk mald kanel
½ tsk mald kardemumma
½ tsk mald ingefära
1 tsk bikarbonat 
4 dl (240 gram) vetemjöl
14 mandlar att skålla och halvera

Gör så här
Rör smör, socker och sirap noggrant till en jämn smet. Tillsätt ägg och kryddor. Blanda vetemjöl och bikarbonat och tillsätt. Arbeta ihop till en deg och dela i två delar. Rulla varje del till en längd. Dela längden i 14 delar. Rulla varje del till en boll. Klä plåtar med bakplåtspapper. Lägg bollarna på plåtarna och stick en mandelhalva i varje kaka. Grädda mitt i ugnen, 175-200°, i cirka 20 minuter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0