Janssons Frestelse
Alla känner väl till denna maträtt som närmast kan beskrivas som en av julbordets grundpelare? Potatis i krämig sås med lite krispig yta som passar utmärkt till olika kötträtter. Receptet nedan har vi prövat oss fram till genom åren och är något jag vill dela med mig av till er.
Janssons Frestelse, 6 personer
Ingredienser
10 medelstora potatisar
2 medelstora gula lökar
1 burk ansjovis (125 gram)
3 dl grädde
ströbröd
lite smör
Gör så här
Sätt ugnen på 200°. Skala och strimla potatis. Skala och skiva löken fint. Varva potatis, lök och ansjovis i en smord ugnssäker form. Översta lagret ska vara potatis. Häll över grädde och ansjovisspad. Strö över lite ströbröd och fördela smörklickar ovanpå. Tillaga mitt i ugnen i cirka 1 timme. Prova med potatissticka om potatisen är klar.

Janssons Frestelse, 6 personer
Ingredienser
10 medelstora potatisar
2 medelstora gula lökar
1 burk ansjovis (125 gram)
3 dl grädde
ströbröd
lite smör
Gör så här
Sätt ugnen på 200°. Skala och strimla potatis. Skala och skiva löken fint. Varva potatis, lök och ansjovis i en smord ugnssäker form. Översta lagret ska vara potatis. Häll över grädde och ansjovisspad. Strö över lite ströbröd och fördela smörklickar ovanpå. Tillaga mitt i ugnen i cirka 1 timme. Prova med potatissticka om potatisen är klar.

Kommentarer
Trackback