Gravad lax

Vad sägs om hemgravad lax i jul? Vi provade det för första gången förra julen och utgick då från följande recept. Det var mycket enklare än jag trodde och laxen blev jättegod. Vi åt den förstås med hemlagad gravlaxsås (recept kommer snart).

Gravad lax

Ingredienser
1 benfri laxssida med skinn (ca 1½ kg)
1 dl strösocker
1 dl salt
1 tsk krossad vitpeppar
1 msk grovhackad dill

Gör så här
Laxen ska ha varit fryst minst 2 dygn innan användning.
Lägg laxen i en form. Blanda ingredienserna. Gnid in laxsidan med blandingen. Låt stå framme ca 1 timme och därefter i kyl  i ett dygn. Skrapa bort blandningen. Skär i sneda tunna skivor från huvudänden.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0