Frukostbullar med russin
Julaftonsmorgon börjar alltid med frukost på varm choklad och hemgjorda frukostbullar. Bullarna är underbart goda och smakar bäst när de har värmts ett tag i ugnen. Bred på ett lager smör och lägg alternativt på en skiva ost. Russinen kan uteslutas och en del av vetemjölet kan bytas ut mot grahamsmjöl.
Frukostbullar med russin, 20 stycken
Ingredienser
Cirka 1 dl russin
600 gram eller cirka 1 liter mjöl
50 gram jäst
60 gram eller 4 msk smör
2 msk socker
lite kardemumma
3 dl mjölk
1 ägg
Gör så här
Koka upp russinen, tag från värmen och låt svälla i ungefär 10 minuter. Smält smör, tillsätt mjölk och låt bli fingervarmt, cirka 37. Smula jäst i en stor bakbunke och häll på degvätskan. Rör om. Blanda ner socker, kardemumma och russin.
Tillsätt mjöl i omgångar och arbeta till en smidig deg. Låt jäsa 45 minuter.
Dela upp degen i 20 bitar, forma till runda bullar och lägg på plåt. Låt jäsa ytterligare, cirka 15-20 minuter. Pensla med ägg.
Grädda mitt i ugnen i 175° i 10-15 minuter tills bullarna fått lite färg.
Frukostbullar med russin, 20 stycken
Ingredienser
Cirka 1 dl russin
600 gram eller cirka 1 liter mjöl
50 gram jäst
60 gram eller 4 msk smör
2 msk socker
lite kardemumma
3 dl mjölk
1 ägg
Gör så här
Koka upp russinen, tag från värmen och låt svälla i ungefär 10 minuter. Smält smör, tillsätt mjölk och låt bli fingervarmt, cirka 37. Smula jäst i en stor bakbunke och häll på degvätskan. Rör om. Blanda ner socker, kardemumma och russin.
Tillsätt mjöl i omgångar och arbeta till en smidig deg. Låt jäsa 45 minuter.
Dela upp degen i 20 bitar, forma till runda bullar och lägg på plåt. Låt jäsa ytterligare, cirka 15-20 minuter. Pensla med ägg.
Grädda mitt i ugnen i 175° i 10-15 minuter tills bullarna fått lite färg.
Kommentarer
Trackback