Wienernougat
Underbart god och den smakar faktiskt lite bättre när man vet att den är hemgjord.
Wienernougat, cirka 60 stycken
Ingredienser
100 gram flagad mandel
250 gram nougat
125 gram mörk choklad
Gör så här
Klä en form, cirka 20x20 cm, med bakplåtspapper.
Rosta mandeln i en torr stekpanna och låt svalna. Hacka eller bryt chokladen i mindre bitar och smält tillsammans med nougaten i vattenbad. När blandningen smält helt, rör om ordentligt och rör försiktigt ner den rostade mandeln.
Häll smeten i formen och låt stå i minst 3 timmar att stelna. Skär nougaten i avlånga bitar, cirka 1,5x3 cm. Förvara i kylskåp.
Tips
Gör egen nougat - det blir så mycket godare.
Egen nougat, 250 gram
Ingredienser
62,5 gram hasselnötter
62,5 gram florsocker
125 gram mjölkchoklad
Gör så här
Rosta nötterna i en torr stekpanna. Akta så att de inte bränns. Låt svalna. Gnugga nötterna i en handduk tills skalet llossnar.
Mal nötterna i en mandelkvarn eller mixa dem fint. Blanda ner florsocker. Smält chokladen i vattenbad. Låt svalna något och blanda sedan med nötmixen.

Recepten kommer från Julgodis - För små och stora sockerbagare av Johanna Westman.
Wienernougat, cirka 60 stycken
Ingredienser
100 gram flagad mandel
250 gram nougat
125 gram mörk choklad
Gör så här
Klä en form, cirka 20x20 cm, med bakplåtspapper.
Rosta mandeln i en torr stekpanna och låt svalna. Hacka eller bryt chokladen i mindre bitar och smält tillsammans med nougaten i vattenbad. När blandningen smält helt, rör om ordentligt och rör försiktigt ner den rostade mandeln.
Häll smeten i formen och låt stå i minst 3 timmar att stelna. Skär nougaten i avlånga bitar, cirka 1,5x3 cm. Förvara i kylskåp.
Tips
Gör egen nougat - det blir så mycket godare.
Egen nougat, 250 gram
Ingredienser
62,5 gram hasselnötter
62,5 gram florsocker
125 gram mjölkchoklad
Gör så här
Rosta nötterna i en torr stekpanna. Akta så att de inte bränns. Låt svalna. Gnugga nötterna i en handduk tills skalet llossnar.
Mal nötterna i en mandelkvarn eller mixa dem fint. Blanda ner florsocker. Smält chokladen i vattenbad. Låt svalna något och blanda sedan med nötmixen.

Recepten kommer från Julgodis - För små och stora sockerbagare av Johanna Westman.
Kommentarer
Postat av: Catering Julbord
Nougat till julen och julborden måste ju vara en riktig succé. Vi håller på och fixar med nya revept inför kommande jul så jag sk definitivt testa denna.
Mer godis åt folket!
Trackback