Mörk chokladtryffel

Mörk chokladtryffel är ett absolut måste till jul och gärna den hemgjorda varianten. Med fin choklad med hög kakaohalt blir det underbart goda tryfflar med mycket chokladsmak.

Mörk chokladtryffel, 12-14 stycken

Ingredienser
100 gram mörk choklad, kakaohalt 70%
1 dl vispgrädde
20 gram smör

Dopp
50 gram mörk choklad

Gör så här
Hacka chokladen fint och lägg i en bunke. Koka upp grädde och häll den över chokladen. Rör om tills all choklad har smält och klicka därefter ner smöret. Rör till en jämn smet, låt svalna och låt sedan kallna helt i kylskåp. Forma till små bollar och sätt tillbaka i kylskåpet igen. Smält chokladen och rulla tryffelbitarna i chokladen. Låt stelna på bakplåtspapper. Förvara i kyl.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0