Mjölkchokladtryffel

Tryffel med mjölkchoklad har jag aldrig prövat att göra förut. Det gick bra och resultatet blev supergoda små godisbitar.

Mjölkchokladtryffel, cirka 14 stycken

Ingredienser
100 gram mjölkchoklad
1 dl vispgrädde
20 gram smör

Dopp
50 gram mjölkchoklad

Gör så här
Hacka chokladen fint och lägg i en bunke. Koka upp grädde och häll den över chokladen. Rör om tills all choklad har smält och klicka därefter ner smöret. Rör till en jämn smet, låt svalna och låt sedan kallna helt i kylskåp. Forma till små bollar och sätt tillbaka i kylskåpet igen. Smält chokladen och rulla tryffelbitarna i chokladen. Låt stelna på bakplåtspapper. Förvara i kyl.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0