Kanelmedaljonger

Vi älskar mördegskakor och därför vill vi gärna baka olika sorters kakor av den goda mördegen. Man kan till exempel variera toppingen. Recept på mördegskakor med pärlsocker och mandel hittar du här, men om du hellre vill äta medaljonger med kanel och socker har du receptet nedan.
De här är verkligen jättegoda, perfekt spröda och riktigt juliga. Storleken på kakorna går givetvis att variera, men ibland kan en riktigt liten kaka vara att föredra.

Kanelmedaljonger, 48 stycken

Degen
125 gram rumsvarmt smör
60 gram (knappt ¾ dl) råsocker
160 gram (cirka 2 ¾ dl) vetemjöl
knappt 1 äggula

Pensling
1 äggvita

Garnering
1 msk kanel
1 msk råsocker

Gör så här
Blanda snabbt samman smör, socker, vetemjöl och äggula till en smidig deg. Låt stå kallt i cirka en timme.
Dela degen i två delar. Låt resten av degen ligga kallt under tiden. Dela varje del i 24 bitar. Rulla varje bit till en boll och tryck ut med fingrarna till en platt medaljongformad kaka. Lägg på en bakpappersklädd plåt. Pensla kakorna med uppvispad äggvita, strö över kanel och socker. Grädda i 10-15 minuter, i 175º, till dess att kakorna fått lite färg.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0