Hasselnötspraliner

Har inte bakat dessa än men receptet ser lovande ut.

Hasselnötspraliner, cirka 40 stycken

Ingredienser
300 gram mörk choklad (kakaohalt 70%)
1 sats hasselnötsmassa (se recept här) eller 100 gram färdig
cirka 140 gram hasselnötter

cirka 40 små folieformar

Gör så här
Smält 75 gram av chokladen i vattenbad. Pensla insidan av formarna med den smälta chokladen. Ställ kallt för att stelna och pensla sedan på ytterligare ett lager.
Rulla hasselnötskrämen till små kulor och tryck ner i chokladformarna, eller spritsa i nutella. Fyllningen ska fylla drygt hälften av formarna. Tryck ner en eller två nötter nu, eller spara dem för att trycka fast på toppen. Smält resten av chokladen. Spritsa eller använd liten sked och täck pralinerna med ett lock av choklad. Tryck försiktigt fast en hasselnöt i varje pralin. Låt stelna.

Tips
Om det retar i halsen av hasselnötsskalet kan det vara en bra idé att rosta dessa i torr panna eller ugn och sedan gnugga nötterna i handduk tills skalet lossnat. Var försiktigt så att nötterna inte delar sig, de ska vara hela när de trycks fast i pralinen.





Receptet kommer från Vinterns söta av Lisa Eisenman Frisk och Monica Eisenman.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0