Amerikansk chokladfudge
Amerikansk chokladfudge, cirka 60 stycken
Ingredienser
2 ½ dl pecannötter eller valnötter
1 msk smör
1 nypa salt
1 burk kondenserad mjölk (395 gram)
200 gram ljus choklad eller mjölk choklad
300 gram fin mörk choklad
1 ½ tsk vaniljsocker
Gör så här
Sätt ugnen på 175°. Klä en form, cirka 20x20 cm, med bakplåtspapper. En avlång form för limpor går också bra.
Hacka nötterna och sprid ut dem glest på en plåt. Rosta dem i cirka 10 minuter - passa noga så att de inte bränns.
Lägg smör och salt i en skål och häll i de varma nötterna i skålen. Rör om tills allt smör har smält. Ställ åt sidan.
Hacka all choklad fint och lägg i en bunke tillsammans med den kondenserade mjölken. Smält chokladen över vattenbad och rör om ordentligt.
Blanda ner nötter och vanilj i chokladen och häll upp blandningen i formen. Släta till på ytan med baksidan av en sked.
Låt svalna och sätt in i kylskåpet i minst en timme. Ta ut fudgen och skär den i fyrkanter.


Läs gärna här om fudge.
Receptet kommer från Julgodis - För små och stora sockerbagare av Johanna Westman.
Ingredienser
2 ½ dl pecannötter eller valnötter
1 msk smör
1 nypa salt
1 burk kondenserad mjölk (395 gram)
200 gram ljus choklad eller mjölk choklad
300 gram fin mörk choklad
1 ½ tsk vaniljsocker
Gör så här
Sätt ugnen på 175°. Klä en form, cirka 20x20 cm, med bakplåtspapper. En avlång form för limpor går också bra.
Hacka nötterna och sprid ut dem glest på en plåt. Rosta dem i cirka 10 minuter - passa noga så att de inte bränns.
Lägg smör och salt i en skål och häll i de varma nötterna i skålen. Rör om tills allt smör har smält. Ställ åt sidan.
Hacka all choklad fint och lägg i en bunke tillsammans med den kondenserade mjölken. Smält chokladen över vattenbad och rör om ordentligt.
Blanda ner nötter och vanilj i chokladen och häll upp blandningen i formen. Släta till på ytan med baksidan av en sked.
Låt svalna och sätt in i kylskåpet i minst en timme. Ta ut fudgen och skär den i fyrkanter.


Läs gärna här om fudge.
Receptet kommer från Julgodis - För små och stora sockerbagare av Johanna Westman.
Kommentarer
Trackback