Kladdkaka

Dotterns absoluta favoritkaka som hon själv komponerat ihop receptet till. Den kan, liksom tryffelkladdkakan, förtäras året om men just därför kan dess oväntade närvaro på en julbjudning förgylla hela tillställning än mer. Servera vispad grädde i en skål bredvid och låt gästerna ta för sig om de vill. Eller varför inte baka kakan nu till helgen innan alla tradionellt julriktiga kakor slår till?

Kladdkaka

Ingredienser
100 gram smör
1,5 dl råsocker (135 gram)
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
1 dl vetemjöl (60 gram)

Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smör och rör ner socker, kakao och vaniljsocker. Rör om väl och vispa inte. Tag från värmen och tillsätt ett ägg i taget. Rör om försiktigt men noggrannt. Tillsätt därefter mjöl och blanda väl. Häll smeten i en rund form med avtagbar kant, cirka 16 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen i 11-12 minuter. Håll koll för att få den så kladdig som du vill ha den.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0