Tryffelkladdkaka

Alla chokladfantasters dröm! Kakan passar utmärkt att servera på diverse bjudningar för släkt och vänner i december. Vi planerar att ha adventsfika för stora släkten och trots att kladdkakan i grund och botten inte är en julkaka gör den sig ändå bra på en större fikabjudning. Dessutom har den en tryffelaktig karaktär och tryffel om något är väl juligt? Skär i tunna skivor - annars kan den bli dig övermäktig - och servera med eller utan grädde. 

Tips
Kakan kan bli väldigt kladdig i mitten - låt då grädda ytterligare ett par minuter. I och med att den kan bli så pass kladdig kan det vara bra att förvara den i frys. Kylskåpet går också bra. Låt dock stå i kyl ett tag innan servering.

Tryffelkladdkaka


Ingredienser

100 gram smör
250 gram choklad, 70% kakaohalt
2 ¼ dl socker
5 ägg
1 msk (9 gram) vetemjöl

Gör så här
Smält smör och choklad. Rör i socker och tag av från värmen. Tillsätt äggen, ett i taget och rör noga efter varje tillsats. Rör sist ner mjölet.
Häll i en rund form med löstagbar kant och grädda mitt i ugnen, 175°, i cirka 25 minuter.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0