Biskvier

Har ni sett Vänneravsnittet när Monica bakar kakor som tituleras som "little drops of heaven"? Önskar att någon kunde säga så om dessa biskvier, för gör jag det själv kanske jag verkar lite väl... självgod?

Supergoda är de oavsett, så mycket kan jag säga. Man får lov att investera ett par timmar i arbetet, framförallt då man gör mandelmassan själv.

Receptet nedan ger 22 stycken underbara godbitar och kräver en köksvåg för den mycket nogranne.

Biskvier, 22 stycken

Ingredienser

Botten
80-100 gram sötmandel (knappt 1½ dl-lite drygt 1 ½ dl); beroende på hur mycket mandelsmak man önskar
50 gram strösocker (lite drygt ½ dl)
knappt 2 äggvitor

Smörkräm
120 gram smör
45 gram florsocker (cirka ½ dl)
20 gram kakao (3 msk)
knappt 2 små äggulor

Topping
100 gram choklad (kan behövas lite mer)

Gör så här
Skålla och skala mandeln. Torka med hushållspapper. Mixa mandel till ett fint pulver, tillsätt socker och mixa tills blandningen blir jämn. Blanda ner äggvitorna (pröva dig fram till du får den konsistens du vill ha) och rör om väl. Klicka ut smeten på en bakpappersklädd plåt. Forma till bottnarna så att de blir cirkelformade. Grädda i mitten av ugn, 175° i 9-10 minuter. Obs - håll koll så att de inte bränns vid. Tag ut, låt vila på plåt i ett par minuter och låt därefter svalna helt på galler.

Blanda smör, florsocker och kakao med gaffel. Ta bort proteintrådarna och tillsätt äggulorna - lite i taget - tills du får en jämn och fin konsistens. Bred krämen på undersidan av bottnarna och forma så att krämen blir toppig i mitten. Ställ i kyl i en halvtimme.

Smält chokladen i vattenbad eller mikro (väljer du mikro är det bra att ta ut och röra om då och då). Doppa kakorna i den smälta chokladen, låt rinna av och placera på tallrik för att stelna. Förvara i kyl eller frys. Om biskvierna förvaras i frys är det bra att ta ut dem en kvart eller 20 minuter innan servering.





Receptet är egenkomponerat.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0