Skurna pepparkakor med mandel

Visst hör väl pepparkaksbaket till en av höjdpunkterna i december? Tänk på doften av kanel och nejlikor!
Här kommer ett enklare recept som går ganska snabbt att fixa. Degen görs dagen innan så att den hinner stå kallt.

Tips
Det går också bra att lägga degen i frysen ett tag och sedan hyvla skivor.

Skurna pepparkakor med mandel, cirka 40 stycken

Ingredienser
125 gram smör
½ dl sirap
1 dl råsocker 
½ msk kanel
¼ tsk nejlikor
¾ tsk bikarbonat
1 msk ljummet vatten
knappt 1 dl malen sötmandel
drygt 4 dl vetemjöl

Gör så här
Värm smör, sirap, socker och kryddor fingervarmt i kastrull och låt svalna. Tillsätt bikarbonat som rörts ut i 1 msk ljummet vatten. Blanda ner mandeln och hälften av mjölet. Häll resten av mjölet på bakbordet, stjälp upp smeten i mjölet och arbeta samman degen. Forma till ca 25 cm lång längd som läggs kallt över natten.
Skär längden i lövtunna skivor och lägg på bakplåtspappersklädda plåtar. Grädda i ca 3 minuter i 225°.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0