Julköttbullar

Vad är väl ett julbord utan köttbullar? Otänkbart åtminstone hemma hos oss. Och hemgjorda ska de vara också. Här är ett gammalt beprövat recept som vi använt många år och som i vårt tycke ger de godaste köttbullarna. Vi använder havregryn istället för skorpmjöl och det blir en jättebra smet som är lätt att forma till fina, runda köttbullar. Om man gör en stor sats är det lättast att steka i ugnen i 200° i cirka 20 minuter. Vill man ha lite mer stekyta kan man kan bryna en stund i stekpannan innan servering.

Köttbullar, cirka 40 st

Ingredienser
1 kg köttfärs
1 stor gul lök
1½ dl havregryn
knappt 2 dl vatten
1 ägg
1 msk potatismjöl
1 tsk salt
nymalen svartpeppar

Gör så här
Låt havregryn svälla i vatten ca 10 minuter. Tillsätt potatismjölet och lägg i köttfärsen. Knäck ägget i kopp och tillsätt. Finhacka löken och tillsätt. Salta och peppra. Rör om till en jämn smet. Rulla köttbullar i önskad storlek och stek.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0