Varm choklad

Varm choklad är ett absolut måste i december. Vi serverar drycken tillsammans med de underbara frukostbullarna till frukost, till adventsfikat varje söndag har vi det (och glögg förstås), vi kokar varsin kopp varm choklad efter våra långa promenader i kylan. Vi dricker det till och med helt vanliga och mörka kvällar i november som inte har det minsta spår av julkänsla. Och vi dricker hellre varm choklad med vispad grädde än utan.

Måste passa på att tipsa om Vetekattens underbara choklad. Där kan man välja mellan ljus, mellan eller mörk choklad och den görs på äkta choklad dessutom. Många caféer i Stockholm erbjuder på tok för söt choklad, som sedan sprutas med oäkta grädde för att toppas med chokladsås. Därför passar Vetekatten utmärkt för den som söker något mer äkta.

Varm choklad, 2 koppar

Ingredienser
5 dl mjölk
2 msk kakao
2 msk socker

Gör så här
Häll mjölken i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt socker och kakao och låt koka upp under omrörning. Servera med en generös klick vispad grädde.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0