Rödbetssallad

För den som oftast köper det mesta färdigt till julbordet kanske det känns lite väl tidigt att redan i början av november läsa om diverse maträtter till julafton men alla vi andra (vi är många hoppas jag) som vill laga det mesta själv börjar kanske se sig om i receptdjungeln och leta rätt på sina favoriter, något som Julegott gärna hjälper till med!
Förra året valde vi att göra en hemgjord rödbetssallad, hemgjord i den mening att vi köpte färdiga rödbetor på burk men gjorde egen kräm till den. Så underbart god den blev!

Rödbetssallad

Ingredienser
1 burk (560 g) hela rödbetor
1 dl majonnäs
1 dl lätt crème fraiche
1 msk fransk senap
1 msk brun farin
3 krm salt 
1 krm nymalen svartpeppar

Gör så här
Låt rödbetorna rinna av, skär dem därefter i tunna stavar. Blanda majonnäs med crème fraiche, senap och farin. Lägg ner rödbetorna. Smaka av med salt och peppar. Låt stå kallt fram till servering.



I år planerar vi att även koka rödbetorna själva - vi har redan hittat ett par olika recept här och där. Bilder och recept på resultatet återkommer vi med lite nämare jul...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0