Chokladsnitt

Dessa underbara kakor gav jag bort till släkten förra året. Visserligen blev de populära hos barnen men även de vuxna knaprade i sig en eller två. De är superenkla att göra och istället för kakao kan man tillsätta en kryddblandning av kanel, kardemumma, nejlika och ingefära. Är det inte underbart när köket doftar juligt?

Chokladsnitt, cirka 20 stycken

Ingredienser
100 gram rumsvarmt smör
1 dl råsocker
2 msk ljus sirap
2 dl (120 gram) vetemjöl
2 ½ msk (17-18 gram) kakao
eller kryddblandning av kanel, kardemumma, nejlika och ingefära
1 tsk vaniljsocker
½ tsk bikarbonat

Gör så här
Sätt ugnen på 175°. Klä en plåt med bakpapper. Vispa ihop smör, socker och sirap med elvisp till en ljus och porös massa. Blanda mjöl, kakao, bikarbonat och vaniljsocker, blanda väl och sikta ner i smörmassan. Vispa ihop till en jämn massa och vänd upp på mjölat bakbord. Dela degen i två delar, arbeta ihop en aning och rulla till två längder, lika långa som plåten.
Lägg rullarna på plåten. Platta ut längderna en aning och jämna till så att de är lika stora överallt. Platta inte ut för mycket då degen flyter ut i ugn.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna något på plåt innan varje läng delas i 10 sneda snittar. Låt kakorna kallna.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0