Årets första julbak

Pepparkakorna blev, om jag får säga det själv, godare än någonsin! Skurna pepparkakor med mandel är lättare att göra än de vanliga, kavlade och utstansade varianterna: degen rörs ihop dagen innan, vilar i kylen över natten och skärs snabbt och enkelt i tunna skivor nästa dag. Jag tror att dessa blir godare också, för degen man kavlar behöver nästan alltid matas med mer mjöl för att kunna släppa bänken och resultatet blir därför torrare kakor. Så, om du både vill göra det enklare och få godare pepparkakor på köpet - testa detta recept i år!

Och lussebullarna med hackad mandel blev finare i år än tidigare. Vi gjorde en sats, för 40 bullar, men valde att göra 30 stycken istället. Hur förvånade blev vi inte när vi såg hur de svällde i ugnen? Vi har inte smakat dem än, det gör vi under adventsfikat idag. Då värmer vi dem i ugnen, delar dem i mitten och brer på lite smör.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0