Osttårta

På helgens glöggfest bjöd vi på en osttårta som gjorde succé. Den bestod av en oströra gjord på gräddädelost, crème fraiche, paprika och äpple som varvas med kavringskivor och toppas med valnötter och rädisor.

Ädelosttårta, 10 portioner

Ingredienser
24 skivor kavring
7 dl crème fraiche
350 gram ädelost
2 gröna paprikor
2 äpplen
rädisor
valnötter
cirka 12 skivor hårdost
salt och svartpeppar

Gör så här
Mosa ädelost och blanda med 6 dl crème fraiche och finhackade paprikor och äpplen. Smaka av med lite salt och svartpeppar. Skär bort kanterna på brödskivorna och lägg ut en tredjedel av skivorna i den form du vill ha. Bred ut en tredjedel av krämen på skivorna, lägg på nästa lager bröd och bred ut ytterligare en tredjedel av krämen. Lägg på sista lagret bröd, bred på krämen och bred den resterande delen crème fraiche på sidorna. Garnera med valnötter, rädisor och rullade ostskivor. Låt stå kallt några timmar innan servering.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0