Enkel vit chokladkladdkaka

Den här kakan måste ni pröva. Den är lätt att baka och ännu lättare att äta upp... Den är dessutom otroligt söt (det går att dra ner på mängden socker) och man känner sig nöjd efter en liten skiva. Själv tycker jag att glass passar bättre än grädde att servera till; den kalla glassen friskar upp medan grädden blir en övermäktig.

Enkel vit chokladkladdkaka

Ingredienser
100 gram smör
100 gram vit choklad
1 ½ dl råsocker
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
1 ½ dl (90 gram) vetemjöl

Gör så här
Sätt ugnen på 175°. Smält smör och hackad choklad. Rör ner socker och vaniljsocker. Tag av från värmen och tillsätt äggen, ett i taget. Rör noggrannt men försiktigt. Vispa inte - då kommer det in luft i smeten. Rör ner mjölet och rör till en jämn smet. Vänd ner smeten i en rund form med avtagbar kant, cirka 16 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen i 15-17 minuter. Tag ut den när du är nöjd med konsistensen - kakan ska helst vara lite lös.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0